Már

Thaiföld - A Távolkelet varázsa I.

A program időtartama: 9 éjszaka
Ellátás: félpanzió

Szervezett, csoportos utazás: 12 nap / 10 éjszaka

Utazás: menetrend szerinti repülőjáratokkal Bangkokig és vissza (egyszeri átszállással), Thaiföldön légkondicionált autóbusszal. A menetrend szerinti repülőjáratok Európa és a célállomás között nem tartanak félúton tech­nikai szünetet üzemanyagfelvétel céljából. Ezeken a nagyméretű gépeken általában jóval kényel mesebb ülések vannak, mint azon kis­gépek esetében, melyeket gyakran charterezésre használnak az utazási irodák.

Szállás: 9 éjszaka + egy fél nap jó 4 csillagos szállo­dákban (a szállodáknak van saját szabadtéri úszómedencéje, a szobákban légkondicionáló, műholdas tv, telefon, hűtőszekrény vagy minibár stb.).

Ellátás: büféreggeli, a 3., az 5. és a 6. napon ebédet is kapnak a csoportok (fakultatív vacsora a 4. naptól).

1. nap

Elutazás a Ferihegyi repülőtérről.

2. nap

Bangkok: Megérkezés után transzfer a szállodába. Pi­henés, szabad program. Fakultatív program: Thai vacsora és klasszikus tán­cok. A fakultatív program ára: 5.200 Ft.

3. nap

Bangkok: Thaiföld fővárosa sokarcúságával, trópusi fur csa sá­ga ival, felejthetetlen műemlékeivel, egzotikumával óriási élmény az európaiak számára. A városnézés során meglátogatjuk az Arany Buddha Templomot (5 és fél tonnás arany Buddha szoborral), a Fekvő Buddha Templomot és kolostort (46 méter hosszú fekvő Buddha szoborral). A városnézés fénypontjai a Királyi Palota pompás épületegyüttese a Smaragd Buddha Templomával és a szemet gyönyörködtető Hajnal Temploma. Ebéd egy helyi étteremben. A kb. 6-7 órás városnézés során közel kétszer annyit látnak utasaink, mint a Bangkokban szokásos félnapos (3-4 órás) városnéző programokon.

4. nap

Damnern Saduak úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom: Szabad program Bangkokban, pihenés a szállo dá­ban, illetve annak úszómedencéjénél. Fakultatív program: Úszó piac, Kwai folyó, Nakhon Pathom. Autóbuszos kirándulás Bangkoktól nyugatra. Először a híres Damnern Saduak úszó piacot látogatjuk meg (a legnagyobb úszó piac), majd továbbutazás a Kwai folyóhoz, a burmai határ közelébe (trópusi esőerdő). A második világháború idején a japánok egy vasútvonalat építtettek itt az angol, ausztrál és más nemzetiségű hadifoglyaikkal. Az embertelen kö rül­mé nyek következtében több mint 100.000 ember vesztette életét a dzsungelben. A világhírű híd meg te­kintése, majd látogatás a katonatemetőben és az egykori fogolytábor helyén berendezett emlék mú­zeumban. Visszaútban pihenő Nakhon Pathomban, a világ legnagyobb buddhista chedijénél. A fakultatív program ára: 8.100 Ft (ebéddel).

5. nap

Bang Pa-In, Ayutthaya, Lopburi: Elutazás autóbusszal Bangkokból északi irányba, az ország belseje felé. Látogatás a XIX. század végén épült Bang Pa-In palotaegyüttesben, mely a thai királyok nyári rezidenciája volt (gyönyörű park). A következő programunk Ayutthaya (UNESCO Világ­örökség). Ez a város évszázadokon keresztül az egyik legjelentősebb ázsiai civilizáció központja volt, mígnem a burmaiak az 1760-as években kifosztották. A jó állapotban lévő romok a trópusi környezetben lenyűgöző hatást gyakorolnak a turistákra (templo­mok, kolostorok, Buddha szobrok, kiserődök stb.). Ebéd egy helyi étteremben. A következő megálló Lopburi, egy ugyancsak ősi város, ahol a khmer építőművészet számos remek­műve található. (Lopburi a thai uralom előtt a khmerek fővárosa volt.) A turisták körében talán leg­is mer tebb nevezetessége az úgynevezett Majom templom, melyet valóban majmok laknak. Továbbutazás északi irányba végtelen rizsföldeken keresztül. Szállás Phitsanulokban.

6. nap

Phitsanulok, Sukhothai: Phitsanulok fő szenzációja a Wat Mahathat, a Nan folyó partján található XIV. században épült templom. Itt található a zarándokok ezreit vonzó, gyógyító Chinnarat Buddha, az egyik legnépszerűbb Buddha ábrázolás Thaiföldön. Ennek megtekintése után látogatás egy közeli néprajzi múzeumban, ahol főleg fából és bambuszból készített helyi használati tárgyakat mutatnak be. Közép-thaiföldi kirándulásunk fő állomása Sukhothai romvárosa (UNESCO Világörökség). A XIII. század­ban virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának marad vá­nyait tekinthetjük meg, melyet a XX. század közepéig dzsungel borított. Ebéd egy helyi étteremben, majd délután vissza uta­zás autóbusszal Bangkokba.

7. nap

Krokodilfarm, Thaiföld skanzenje: Búcsú Bangkoktól, utazás Pattayára. Útközben láto­gatás a világ egyik legnagyobb krokodilfarmján, le he­tőség a krokodil-show megtekintésére is. A következő programunk Thaiföld skanzenje, a világ egyik legnagyobb szabadtéri múzeuma. Az ország minden részéből hoztak ide épületeket, illetve Thaiföld legtöbb híres épületének másolatát is fel­épí tet ték. A látogatók itt néhány óra alatt megismerkedhetnek szinte az egész ország építészeti kincse­ivel és néprajzával. Szállás Pattaya mellett, tengerparti szállodában.

8. nap

Pattaya, Nong Nooch trópusi kert: Pattaya nemcsak Thaiföldnek, de egész Ázsiának a legnagyobb tengerparti üdülőhelye. Egy kis ízelítő abból, amit a város kínál a turistáknak: elegáns szállodák, kitűnő éttermek, szórakozóhelyek, olcsó piacok, légkondicionált bevásárlóközpontok, sporto­lási lehetőségek, rengeteg napfény, 26-28 °C-os ten­ger, úszómedencék, kirándulási lehetőségek stb. Félnapos kirándulás a Pattayától néhány kilométerre fekvő Nong Nooch trópusi kertbe, ahol a felejthetetlenül szép vegetáción kívül elefántshow és thai folklór bemutató (táncok, thai kardozás, thai box stb.) is szórakoztatja a látogatókat. Fakultatív program: Alcazar show. Látványos revüműsor a híres transzvesztita együttes előadásában. A fakultatív program ára: 3.500 Ft.

9. nap

Pattaya, Paradicsom sziget: Szabad program Pattayán. Fakultatív program: Paradicsom-sziget Egész napos kirándulás a Paradicsom-szigetre (Samet Island), strandolási lehetőség. A fakultatív program ára: kb. 49 USD (ebéddel) – a helyszínen fizetendő, garantált indu­lás.

10. nap

Pattaya, Mini Sziám: Szabad program Pattayán. A késő délutáni órákban látogatás a Mini Sziámban. Ez egy hangulatos park, ahol Thaiföld híres épít mé­nye i nek makettjei láthatóak Földünk leghíresebb épületeinek kicsinyített másai mellett. Mivel késő délután érkezik ide a csoport, így a maketteket nappali fényben és esti díszkivilágításban is meg­cso dál hatják.

11. nap

Pattaya, Elefánt farm: Szabad program Pattayán (este kell csak elhagyni a szobákat). Fakultatív program: Elefánt farm. Félnapos kirándulás egy közeli farmra, ahol lehe tő­ség van egy kisebb túrára elefántháton, bemutatják a környék élővilágát egy rövid erdei séta keretében, majd ökörfogattal viszik vissza a látogatókat a farm központjába, az ebéd helyszínére. A fakultatív program ára: 12.300 Ft (ebéddel). Este transzfer a bangkoki repülőtérre, elutazás Thaiföldről.

12. nap

Érkezés Budapestre a déli órákban

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 Mar 10
Budapest 254 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyeket, a transzfereket, a helyi autóbuszos közlekedést, a felsorolt programokat a fakultatívok kivételével, a szükséges belépődíjakat, a 10 éj­sza­kai szál­lást reggelivel, a 3., 5. és 6. napon ebédet is, az út­le­mon­dá­si biztosítást, az utazási iroda ide­gen­ve­ze­tőjét a budapesti indu­lástól a budapesti érkezésig és a helyi ide­gen­ve­ze­té­se­ket.

Egyéb költségek

   
Repülőtéri illeték kb. 116 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 430 Ft/fő/nap

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink