Már 399 000 Ft-tól/fő

Szilveszter Vietnámban

tengerparti pihenéssel, kirándulással a kambodzsai Angkorba

A program időtartama: 10 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos utazás: 11 nap / 10 éjszaka

A nyüzsgő és életteli Ho Si Minh-városban (ismertebb nevén Saigonban), Indokína egykori fővárosában kezdjük utazásunkat. A francia hatás tagadhatatlan – a koloniális épületek és a bagettbe töltött finomságok (banh mi) színesítik a délkelet-ázsiai forgatagot, ám Vietnam nem a múltba réved, hanem a jövőt építi. A vietnami gasztronómia világhírű, az ízletes falatok mellett kóstoljuk meg a világ egyik legjobb kávéját is. A Mekong-deltában a hagyományos falusi élettel és kézművességgel is megismerkedhetünk, majd Mui Ne tengerpartján rátehetjük a koronát az évre és koktéllal a kezünkben élvezhetjük az új év első fuvallatait.

Kirándulhatunk Angkorba is – repülővel jutunk el Kambodzsába, ahol az óriási, dzsungel fogságából kiszabadított város egy életre szóló élménnyel fog minket megajándékozni.

Még visszatérünk Saigon környékére, ahol egy egészen bizarr kultúrát is megismerhetünk, a kaodai egyházat, mely a világ vallásaiból merít, és szentként tisztelik Victor Hugo-t is, majd a vietkongok alagútjait látogatjuk meg, melyeket a vietnami háború alatt használtak.

Hagyjuk itt a szürke, havas hétköznapokat és töltődjünk napsütéssel és igazán különleges trópusi élményekkel!

Programok:

december 27. szerda
Elutazás Budapestről Ho Chi Minh-városba egy átszállással (Budapest-Isztambul 20:25-00:40, Isztambul-Ho Chi Minh City 02:35-16:35).
december 28. csütörtök
Megérkezés Ho Chi Minh városba (ismertebb nevén Saigonba) délután, transzfer a szállodába, szállás: Vissai Saigon Hotel 4*.

Este fakultatív esti hajókázás a Saigon-folyón vacsorával (9 000 Ft/fő).

december 29. péntek
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Az út során megismerkedhetünk a helyiek életével, a kézművesek munkájával. Ebéd egy magánházban, ahol helyi különlegességet kínálnak, mint például az elefántfülű hal és folyami rákok. Csónakkirándulás a Mekong-folyó szigetei között. Mindenképpen kóstoljuk meg az úszó árudákon kínált egzotikus gyümölcsöket! Szállás Saigonban: Vissai Saigon Hotel 4*.
december 30. szombat
Délelőtt városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg. Elutazunk a tengerpartra, kelet felé, Phan Thietbe. Megérkezés a tengerparti szállodába, szállás: Pandanus Resort 4*.
december 31. vasárnap
Pihenés a tengerparton, este a szállodában szilveszteri gálavacsora és buli. A négycsillagos Pandanus Resort közvetlenül a homokos tengerparton található, gyönyörű kertben és hatalmas úszómedencével. A szobák mindegyike tv-vel, tea- és kávéfőzővel, minibárral, telefonnal, légkondicionálóval, hajszárítóval, széffel felszerelt. A superior szobák 30 m2 alapterületűek, erkélyesek és a kertre néznek. A felár ellenében foglalható bungalók 57m2 alapterületűek, teraszosak, a kertre vagy az úszómedencére vagy a tengerre néznek. Szállás: Pandanus Resort 4*.
január 1. hétfő
Kipihenjük a mozgalmas és vidám este fáradalmait, szabadidő a tengerparton.
január 2-3. kedd-szerda
Pihenés a tengerparton. Javasoljuk hogy látogassa meg Phan Thiet halászfalut, a Tündérkanyont és a homokdűnéket.

Három napos fakultatív kirándulás Kambodzsába Angkor felfedezésére (január 2-4.): 199 000 Ft/fő

január 2.
Transzfer Ho Chi Minh City repülőterére, délután elutazás Kambodzsába, Siem Reapbe. Szállás Siem Reap-ben, Angkor szomszédságában: Treasure Oasis Hotel****.
január 3.
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított varázslatos Angkor Wat felfedezése, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. Délután a legkisebb, ám legdíszesebb hindu templomot a Sívának ajánlott Banteay Sreit, más néven a Nők Citadelláját látogatjuk meg. Ezután a XII-XIII. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve.
január 4.
Délelőtt Angkor északi részét fedezzük fel: a XII. században épült Preah Khan buddhista templom-kolostor, Neak Pean buddhista templom, majd a hindu ikertemplomok Thommanon és Chau Say Tevoda. Délután Angkor Thom ősi városának meglátogatása. Elsőként Bayon templomának felkeresése, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Transzfer a repülőtérre, elutazás repülővel Ho Chi Minh városba. Transzfer a saigoni szállodába.
január 4. csütörtök
Transzfer Saigonba, szállás: Vissai Saigon Hotel 4*.
január 5. péntek
Reggel elutazás Tay Ninh-be, a kb. három millió hívőt vonzó, különböző vallásokat és hitrendszereket ötvöző kaodai egyház központjába. A vallás taoizmus, konfucianizmus, buddhizmus, katolicizmus és a helyi népi kultuszok érdekes keveréke, szentként tisztelik a próféták mellett pl. Jeanne d’Arcot, Victor Hugot és Charlie Chaplint is. A katedrális külsőleg és belsőleg is tükrözi e színes kavalkádot. Délután ellátogatunk a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnami háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították támadásaikat is. Transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással (Ho Chi Minh City-Isztambul 21:10-05:20, Isztambul-Budapest 08:20-08:20).
január 6. szombat
Megérkezés Budapestre reggel.

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2017 Dec 27
Budapest 399 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Saigon-Budapest útvonalon, egy átszállással a Turkish Airlines járataival, turista osztályon, szállást három éjszakára Saigonban a Vissai Saigon Hotelben**** deluxe szobában, szállást öt éjszakára Phan Thietben a Pandanus Resortban**** superior szobában, reggelit, egy alkalommal ebédet, szilveszteri gálavacsorát, kirándulásokat, városnézéseket légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel, magyar idegenvezetőt a teljes út során

Egyéb költségek

   
Borravaló 5 USD /fő/nap (a helyszínen fizetendő)
Repülőtéri illeték 159 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 450 Ft-tól/fő/nap köthető
Vízum Vietnam: 12 000 Ft/fő, Vietnam és Kambodzsa: 39 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás 1,5%

Minimum létszám: 15 fő

A fakultatív három napos Angkor program minimumlétszáma: 10 fő. Az Angkor fakultatív kirándulás csak az útra való jelentkezéskor foglalható!

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink