Már 529 900 Ft-tól/fő

Szilveszter Sri Lankán

A program időtartama: 8 éjszaka
Ellátás: félpanzió

Szervezett, csoportos utazás: 11 nap / 8 éjszaka

Tervezett program:

1. nap: elutazás Sri Lanka szigetére
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással Colombóba. Éjszaka a repülőn.
2. nap: Kandy
Érkezés reggel Colombo repülőterére, majd transzfer a sziget központjába, Kandy városába. A város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Szállás Kandy-ben (2 éj).
3. nap: Peradeniya, teaültetvények és Nuwara Eliya
Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd Nuwara Eliya-ba utazunk. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Sri Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei és a végtelen teaültetvények látványa. Nuwara Eliya vöröstéglás épületeivel és hűvös klímájával Angliát idézi. Délután visszautazás Kandybe, útközben látogatás egy teagyárban, ahol megismerkedhetünk a különböző teafajtákkal. Szilveszteri vacsora a szállodában.
4. nap: Matale és Dambulla
Délelőtt búcsút veszünk Kandy-től és Dambulla felé utazunk, útközben megállunk Matale-ban, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Szállás Kandalama környékén (2 éj).
5. nap: Sigiriya és Polonnaruwa
Reggeli után a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára Kasyapa király építtetett erődöt az V. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwa-ba, mely a XI-XII.sz-ban volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az Unesco világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.
6. nap: Pinnawala és Induruwa
Látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény látni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Transzfer az Induruwa tengerpartján fekvő szállodába, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Szállás a tengerparti szállodában (4 éj).
7-9. nap: Induruwa
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.
10. nap: Colombo
Délelőtt szabad program majd délután elutazás Colombóba. Panoráma városnézés a sziget fővárosában: Colombo hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, modern toronyházak épültek a régi épületek helyére, de vannak városrészek, ahol még láthatjuk a brit gyarmati épületeket, a százéves óratornyot, hindu és buddhista templomokat. Búcsúvacsora Colombóban, majd éjszaka transzfer a repülőtérre.
11. nap: utazás Budapestre
Elutazás a hajnali órákban dubaji átszállással Budapestre, érkezés a déli órákban.

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2017 Dec 29
Budapest 529 900 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet, szállást 8 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programokat, belépőjegyeket a nevezetességekhez, útlemondási biztosítást.

Egyéb költségek

   
Repülőtéri illeték kb. 139 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 550 Ft-tól/fő/nap köthető
Vízum sri lankai vízum és vízumügyintézés díja: 15 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás köthető

Minimum létszám: 25 fő

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink