Már 439 000 Ft-tól/fő

Szenegál-Gambia körutazás

Nyugat-Afrika csodavilága

A program időtartama: 8 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos utazás: 11 nap / 8 éjszaka

Tervezett program:

1. nap: Budapest-
Utazás Budapestről menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással Dakarba, Szenegál fővárosába. Étkezés és éjszaka a repülőgép fedélzetén.
2. nap: … Dakar (Szenegál) – Gorée sziget
Reggel érkezés Szenegálba. A nyugat-afrikai ország nevét legjelentősebb folyójáról, a Szenegálról kapta. Érkezést követően felfedezzük a régi és a modern, színes és pulzáló várost, mely a rabszolgakereskedők közkedvelt kikötőhelye volt. Itt ért véget a legendás Párizs – Dakar Rally. Városnézésünk során megnézzük az Újjászületési Emlékművet, az elnöki rezidenciát, a Függetlenség terét és a Milleniumot. A zeg-zugos piac, a katedrális és a mecset egymás mellett különös hangulatot adnak a városnak. Délután utazás Gorée szigetére. Utazás komppal az egykori rabszolgaszigetre. Az itt található múzeumban megismerhetjük miként kereskedtek 300 éven át a rabszolgákkal Nyugat-Afrikában. Megnézzük az erődöt, a Kormányzósági épületet, valamint a Gorée emlékkiállítást és a kis piacot, ahol afrikai maszkok, ékszerek, különféle textilek kaphatók. Vacsora. Szállás Dakarban.
3. nap: Dakar – Bandia rezervátum – Saly
Reggeli, majd utazás dzsippekkel egy különleges ciano-baktériumot tartalmazó, rózsaszínű tóhoz, mely homokdűnék, vadregényes strandok mellett fekszik. A tó magas sótartalma miatt még ma is innen nyerik ki a sót és szállítják országszerte. Találkozunk az itt élő fulani emberekkel. Ezután az 1300 hektáros Bandia rezevátumban, Saly felé indulunk és a helyi vadállatok nyomait tanulmányozzuk (zsiráf, zebra, orrszarvú, különféle majmok, varacskos disznó, többféle antilop, strucc, stb.) és az öreg baobab fák történetei a mesék világába röpítenek bennünket. Vacsora. Szállás Salyban.
4. nap: Saly –Joal – Fadiouth – Saly
Reggeli után a part mentén elérjük Joal városát, ahol Leopold Sédar Senghor, hajdani elnök és egyben költő lakott. Érkezést követően megnézzük a kagylóhéjjal díszített temetőt. Délután kis csónakkal átkelünk a lagúnán. Meglátogatjuk Fadiouth falucskát, ahol találkozhatunk a helyi lakosokkal. Visszautazunk Saly üdülővárosba. Lesétálunk a kikötőhöz és megnézzünk, hogyan füstölik a halat a helyiek. A város Szenegál legnépszerűbb üdülővárosa. Vacsora. Szállás Salyban.
5. nap: Saly – Kaolack – Banjul (Gambia)
Reggeli, majd utazás Gambia fővárosába, Banjulba. Kaolackon keresztül utazunk. Útközben látjuk a különböző etnikumú népcsoportok falvait. Komppal kelünk át Barrából Banjulba, Afrika legkisebb fővárosába, mely a Gambia-folyó egyik szigetén fekszik. Színes, vibráló életével igazi afrikai hangulatot áraszt. Vacsora. Szállás Banjulban.
6. nap: Banjul – Makasutu – Banjul
Reggelit követően utazás Makasutuba, amely a Gambia-folyó deltájában egy ún. „szent erdő”. A mangrove erdők, szavannák és homokdűnék afrikai és európai madaraknak is, illetve sokfajta állatnak is szálláshelyet adnak. Tanulmányozhatjuk az őslakosok építészetét, szokásait, életmódját. Meglátogatjuk a krokodil tavat, majd az Albert piacot, illetve az anglikán egyház templomát. Vacsora. Szállás Banjulban.
7. nap: Banjul – Juffureh – Toubacouta (Szenegál)
Reggeli után ellátogatunk a Történeti Múzeumba, majd rövid kompút után elérjük Juffureh falut, ahol Alex Haley szerző nagyapja, Kunta Kinteh élt. A Rabszolgák Múzeumának megtekintése. Folytatjuk utunkat Toubacouta felé, ahol megnézzük a Mandigo falvakat. Transzfer a szállodába. Rövid pihenés után a Saloum-folyónál csónakokba szállunk és megfigyeljük a helyi különleges madárfajokat. Vacsora. Szállás Toubacoutában.
8. nap: Toubacouta – Saint Louis
Reggeli, majd utazás Saint Louisba. Az út Toubába vezet. Itt található a Mourid közösség központja. A szövetséget Cheik Amadou Bamba alapította, akinek síremlékét, a mecsetet határoló könyvtár belső udvarában találjuk. A mecset napjainkban az egyik legjelentősebb zarándokhely. Továbbutazás Saint Louis felé. Útközben falvakat látogatunk meg és a piacok kínálatával ismerkedünk. Érkezés Saint Louisba, amely a különleges hangulatot árasztó színes házaival, koloniális építészet hű emlékeivel ragadja meg a látogatót. Vacsora. Szállás Saint Louisban.
9. nap: Saint Louis – Langue de Barbaries Park – Saint Louise
Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: busszal és csónakokkal fedezzük fel a Langue da Barbaries Parkot. A híres madárrezervátumot, a „madarak szigete”-nek is nevezik. Több kilométer hosszú és csak néhány száz méter széles földnyelv, amelynek óceán felőli része még mindig érintetlen. Több száz féle madárfaj, pelikánok, kormorán, gémek és egyéb vizimadarak élőhelye. Délután visszautazás Saint Louisba, ahol lovaskocsira szálluk és megismerkedünk a gyarmatok történelmével. Felfedezzük a történelmi központ nevezetességeit: Kormányzósági Palota, halászok negyede, háborús emlékmű, katolikus templom. Vacsora. Szállás Saint Louisban. ( Fakultatív program ára: 14.500 Ft )
10. nap: Saint Louis – Thies – Dakar …
Reggeli, majd visszautazás Dakarba. Útközben megállunk Szenegál második legnagyobb városában, Thiesben, ahol megtekintük a kelmeszövőket, illetve vásárlási lehetőség a helyi piacon. Transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.
11. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

  • Gorée szigete
  • Saint Louis szigete
  • Djoudj Nemzeti Madárrezervátum
  • Saloum-delta

Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező! További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban, illetve a www.utazaselott.hu weboldalon talál.

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 Feb 08 - 2018 Feb 18
Budapest 439 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, dzsipekkel, komppal, csónakkal, elhelyezést 3-4*-os, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig

Egyéb költségek

   
Belépődíjak 195 EUR (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Borravaló ajánlott 3 EUR/nap/fő
Repülőtéri illeték 129 000 Ft (változhat)
Vízum Gambiai vízum: 23 000 Ft
Útlemondási biztosítás 7 952 Ft

Minimum létszám: 18 fő - 12-17 fő közötti felár: 35.000 Ft

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink