Már

Normandiai csoportos utazás a pünkösdi hosszú hétvégén

A program időtartama: 3 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos utazás: 4 nap / 3 éjszaka

Normandia, melynek vidékén először a viking harcosok telepedtek le, virágzó városokkal, mozgalmas történelemmel, dús, idilli földekkel, változatos partvidékkel és nagyszerű műemlékekkel dicsekedhet. Utunk során felkeressük Amiens híres gótikus katedrálisát, a képeslapokról ismert Etretat sziklás partvidékét, Honfleur bájos kikötőjét, Bayeux óvárosát, sétálunk Rouen középkori utcáin, valamint lehetőség nyílik megismerni a partraszállás történelmét és Mont-Saint-Michel titkait.

Programok

május 18., péntek
Elutazás Budapestről közvetlen járattal Charleroi repülőterére (tervezett menetrend: 6:10h-8:15h). Buszra szállunk, majd megkezdjük utunkat délre, Franciaország felé. Útközben megállunk Amiens-ben, ahol az ország legnagyobb és egyik legszebb, gótikus stílusban épült, és kivételesen ép állapotban megmaradt székesegyházát keressük fel. Továbbutazás Normandia jellegzetes, vad tengerpartja felé, ahol Etretat-ban lenyűgöző sziklaképződményekben gyönyörködhetünk. Szállás Le Havre-ban: Best Western Art Hotel 3*.
május 19., szombat
Reggeli után dél felé utazunk és megállunk Honfleurben, a partvidék gyöngyszemeként ismert hangulatos kisvárosban, majd folytatjuk utunkat a Normadiai-félsziget belseje felé. Bayeux-ben felkeressük a normandiai gótika kiemelkedő példájaként szolgáló Notre Dame katedrálist, majd a Bayeux-i faliszőnyeget vesszük szemügyre: az első fennmaradt "képregényt", mint felbecsülhetetlen értékű remekművet és értékes történelmi forrást tartják számon, amely hihetetlen részletességgel meséli el Hódító Vilmos angliai hadjáratait. Szállás Caenban: Best Western Plus Hotel Moderne 4*.
május 20., vasárnap
Reggeli, majd szabadidő Caenban. Egyéni városnézés keretében felkereshetjük a Caen Memorialt és a partraszállási múzeumot, a várat vagy az Abbaye aux Hommes-apátságot. Szállás Caenban.

Mont-Saint-Michel és Utah Beach - egész napos fakultatív kirándulás: Reggeli után indulás Mont-Saint-Michelbe. A La Manche-árapálysíkságából kiemelkedő gránitszikla alkotta sziget pontosan 1 km-re fekszik a normandiai partoktól. A sziget és a rajta található bencés apátság 1979-ben az elsők között került fel az UNESCO világörökségi listájára. Az első templomot a VIII. század elején szentelték fel, két évszázaddal később már az új hódítók, a normannok stílusában folytatódott az építkezés. A francia forradalom alatt börtönként működött, majd a XIX. század második felében nyilvánították hivatalosan is műemlékké. Visszaúton rövid kitérőt teszünk Utah Beachre, a II. világháborús partraszállás egyik helyszínére. A mintegy 5 km-es partszakaszon értek partot 1944. június 6-án az első szövetséges csapatok. Maga a tengerpart és a többszöri díjnyertes múzeum számtalan emlékét őrzi a hadműveletnek. A program ára: 65 Euró/fő, helyszínen fizetendő. Az ár tartalmazza a transzfereket, a felsorolt programokat magyar idegenvezetéssel és a belépőjegyeket.

május 21., hétfő
Reggeli után észak felé vesszük utunkat, és egy városnézés erejéig megállunk Rouenban. A Szajna-parti városban börtönözték be Szent Johannát a XV. században. A Régi Piactér (Place du Vieux Marché) kövezetén még azt a helyet is megjelölték, ahol őt máglyára vetették. Az ódon házak között elsétálunk a Notre-Dame-székesegyházhoz és az arany számlapos Nagy Órához (Gros Horloge). Rövid pihenők után érkezés a repülőtérre (Charleroi) a délutáni órákban. Elutazás Budapestre közvetlen járattal (tervezett menetrend: 21:10h-23:00h).

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 May 18 - 2018 May 21
Budapest 139 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet Budapest-Charleroi útvonalon, közvetlen járattal, egy kézipoggyászt (max.55x40x23cm és max.10 kg), különbuszt a csoport részére, szállást a leírás szerint, reggelit, városnézést Amiens-ben, Honfleurben, Bayeux-ben és Rouenban, a szükséges belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetést

Egyéb költségek

   
Egyebek Fakultatív kirándulás Mont-Saint-Michelbe és Utah Beachre (65 EUR/fő, helyszínen fizetendő), feladandó poggyász (max. 20 kg) 15 000 Ft /db, félpanzió (3 vacsora italok nélkül) 29 000 Ft /fő
Repülőtéri illeték 29 000 Ft/fő
Utasbiztosítás 450 Ft-tól/fő/nap
Útlemondási biztosítás 1,5%

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink