Már

Madagaszkár

körutazás Benyovszky Móricz királyságában

A program időtartama: 10 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos körutazás: 13 nap / 10 éjszaka

Tervezett program:

1. nap
Budapest ...: Elrepülés Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Antananarivoba. Étkezés és éjszakázás a repülőgépen.
2. nap
... Antananarivo: Érkezés Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. Transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Antananarivoban.
3. nap
Antananarivo – Antsirabe: Reggeli, majd utazás Antsirabe-ba, útközben a hegycsúcsokban, felföldekben, zöldellő rizsföldekben és ezekkel kontrasztot alkotó tradicionális vörös madagaszkári házakban gyönyörködhetünk. Antsirabe Madagaszkár harmadik legnagyobb városa, mely a XIX. században a termálfürdőiről, ma az utcákat elárasztó riksáiról (helyi nevén „pousse-pousses”) nevezetes. Utóbbiakat ki is próbáljuk, így fedezve fel a város szépségeit. Meglátogatunk egy kézműves műhelyet, ahol kis riksákat és játékautókat készítenek újrahasznosított konzervekből, valamint betérünk egy üzletbe, ahol terítőket vásárolhatunk. A textilgyártás a sziget egyik jelentős gazdasági ágazata. Idő függvényében ellátogatunk egy féldrágakő gyárba is. Vacsora és szállás Antsirabe-ban.
4. nap
Antsirabe – Ambositra – Ranomafana: Reggeli után továbbutazunk a zöld hegyek és rizsföldek mentén Ambositra-ba. A város a sziget fafaragó központja, itt dolgoznak a híres zafimaniri fafaragók is. A nap folyamán lehetőségünk adódik több üzletben is szétnézni és vásárolni a világhírű faragványokból. Délután továbbutazás Ranomafana-ba. Vacsora és szállás Ranomafana-ban.
5. nap
Ranomafana Nemzeti Park: Reggeli, majd egésznapos kirándulás a Ranomafana Nemzeti Parkban, mely 2007 óta az UNESCO Világörökség része. A park területén 12 maki-fajta él, köztük a gyűrűsfarkú maki, a vörös maki vagy a törpe egérmaki, illetve a gondozók gyakran elő tudnak csalogatni néhány emberhez szokott csíkos cibetmacskát is. Továbbá megtalálható a parkban a rovarevő tanrekek hét fajtája és a mongúzok két változata is. Ezen felül a park 118 madárfajt jegyez: köztük a darualakúak rendjébe tartozó, szinte soha nem látható lemur bolyhosfarkút, mely a sziget legritkább madara. Egyéb látnivaló a barna lábasguvat és a kékszemű nektárpitta, melynek színei felejthetetlenek. Vacsora és szállás Ranomafana-ban.
6. nap
Ranomafana – Fianarantsoa – Ambalavao: Reggelit követően utazás Fianarantsoa-ba. A város neve („jó oktatás”) híven tükrözi, hogy ez a sziget kulturális és szellemi központja, illetve ez a madagaszkári bor fővárosa is. Séta a különös hangulatú történelmi és építészeti érdekességekkel, templomok sokaságával büszkélkedhető városban. Délután továbbutazás Ambalavao-ba, ahol megtekintjük a híres antemoro-i papírműhelyt. Az itt előállított papírt hagyományos eljárással, a havoa fa kérgéből készítik. Vacsora és szállás Ambalavao-ban.
7. nap
Ambalavao – Anja erdő – Ranohira: Reggeli után utazás Ranohirába. Útközben megtekintjük az Anja-erdőt, mely állat- és növényvilágáról, valamint a barlangjairól híres. Folytatjuk utunkat a Jura korszakból származó, homokkő hegytömbökből átalakult Isalo masszívum vidékén, Ranohira-ba. Elhagyjuk a felföldet Madagaszkár legnagyobb kiterjedésű fennsíkjáért, a Horombe-fennsíkért, így érkezünk meg a Bara nép földjére. Vacsora és szállás Ranohira-ban.
8. nap
Ranohira – Isalo Nemzeti Park – Ranohira: Reggeli, majd egésznapos kirándulás az 1962-ben alapított, több mint 81.000 hektár alapterületű Isalo Nemzeti Parkban, mely során felfedezhetjük a „természetes úszómedencét”, mely egy csavarpálmákkal szegélyezett igazi oázis a kősivatag közepén. Ezt követően lehetőségünk nyílik gyönyörködni a pálmákkal díszített naplementében a zöld és narancs színű zuzmókkal pettyezett Isalo sziklaablaknál. Vacsora és szállás Ranohira-ban.
9. nap
Ranohira – Ilakaka – Toliara – Ifaty: Reggeli, majd utazás Toliara-ba. Útközben megtekintjük Ilakaka-t, a madagaszkári zafírbányászat központját. Utunk során több antanosi és mahafali síremléket is láthatunk. A sziget egyik jellegzetessége, hogy nagyon nagy figyelmet fordítanak a sírok díszítésére (nagyobbat, mint a lakóházakéra), a mahafalik figurákkal díszített faragott oszlopai pedig különösen szépek és híresek. Megtekintjük a Toliara-i Arborétumot, majd folytatjuk az utunkat Ifaty-ba, a halászfalvakat határoló homokos strandok területére. Vacsora és szállás Ifaty-ban.
10. nap
Ifaty: Reggeli, majd egész nap szabad idő, vásárlás, pihenés, fürdés. Vacsora és szállás Ifaty-ban.
11. nap
Ifaty – Antananarivo: Reggeli, szabad program, transzfer a toliara-i repülőtérre. Elrepülés Antananarivoba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Antananarivoban.
12. nap
Antananarivo ...: Reggeli, majd városnézés Antananarivoban. Többek között megtekintjük az Ambohimanga palotát („Kék domb”), mely a XVII. században épült, és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A városnézést követően transzfer a repülőtérre. Elrepülés Antananarivoból menetrend szerinti járattal Budapestre átszállással, éjszakázás a repülőgépen.
13. nap
... Budapest: Megérkezés Budapestre.

További tudnivalók: Minimum létszám: 16 fő

11-15 fő közötti felár: 35.000 Ft

Figyelem! Ezen programunk fizetési feltételei az Általános Szerződési Feltételekben leírtaktól eltérnek. Az út költségét nem két, hanem három részletben kell befizetni. Fizetési ütemezés:

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a)

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)

III. részlet: fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 Mar 18
Budapest 599 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

utas biztosítást, közlekedést külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, illetve helyi lodge-ban kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig

Egyéb költségek

   
Repülőjegy 80 000 Ft/fő belső repülőjárat
Borravaló ajánlott 4 EUR/nap/fő
Egyebek Belépők, nemzeti park belépők és a program szerinti étkezések: 240 EUR/fő
Repülőtéri illeték 140 000 Ft/fő
Vízum kb. 35,-USD/fő
Útlemondási biztosítás 11 940 Ft/fő

Minimum létszám: 16 fő

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink