Már 699 000 Ft-tól/fő

Dubai - Omán - Seychelle-szigetek

Dubai - Sardzsa - Abu Dahbi - Nizwa - Maszkat - Seychelle-szigetek

A program időtartama: 13 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos utazás: 14 nap / 13 éjszaka (11 éjszaka szállodában, 2 éjszaka a repülőgépen)

Tervezett program:

1. nap: Budapest - Dubai (Egyesült Arab Emirátusok)
Elrepülés Budapestről Dubaiba, az Egyesült Arab Emirátusok legnépesebb és második legnagyobb városába. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Dubaiba.
2. nap: Dubai – dhow túra
Reggeli a szállodában, majd városnézés Dubaiban, mely során gyönyörködhetünk a Dubai-öböl panorámájában. Láthatjuk a Pálmaszigeten az új és modern részt, az Atlantis hotelt, és a síparadicsomot. Majd fotóstop a Burj Al Arab hotelnél, amelynek vitorlához hasonlító alakját az Emírségek szimbólumaként emlegetik. A program végén vethetünk egy pillantást a világ legmagasabb épületére, a Burj Khalifára. A 828 méter magas torony a legek felhőkarcolója: itt található a legmagasabban fekvő étterem és a világ leggyorsabb liftje is. Délután megálló a 180 éves Al Fahidi Erődnél, majd látogatás a világhíres arany- és fűszerpiacon, ahol kb. 1,5 km-en 300 üzlet várja a vásárolni vágyó turistákat. Este egy vacsorával egybekötött Dhow túrán veszünk részt. A Dhow egy tipikus arab vitorláshajó, gyönyörű szőnyegekkel és párnákkal díszítve. A hajókázás során elhaladunk Dubai leglátványosabb épületei mellett. A hajó büfé vacsora kínálata az arab vendégszeretetet tükrözi, többféle ínycsiklandozó étel vár minket az asztalon. Szállás Dubaiban.
3. nap: Abu Dhabi
Reggeli, majd egész napos Abu Dhabi túrára indulunk. Az Emirátusok fővárosa, Abu Dhabi az ország középső részén terül el, a Perzsa öböl partján. Szigetre épült, a szárazfölddel több híd köti össze. 1761-ben alapították, de igazi robbanásszerű fejlődése az olaj megtalálásának idejére, 1958-ra datálható, azóta vált a térség gazdasági-ipari központjává. Útközben láthatjuk a lenyűgöző Yas szigetet, amely a Formula 1-es pályának is otthont ad. Városnézés a XXII. századot idéző metropoliszban, ahol a régi és a modern épületek jól megférnek egymás mellett. Megtekintjük többek között a Zayed sejk mecsetet és a Corniche parkot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Fotóstop a világ egyik legszebb, 7 csillagos szállodájánál, az Emirátusi Palotánál. Visszautazás Dubaiba. Szállás Dubaiban.
4. nap: Sardzsa
Reggeli után kirándulás Sardzsa emírségbe. Sardzsa, az "öböl gyöngyszeme", mely a harmadik legnagyobb város az Egyesült Arab Emirátusokban, az elsők között nyitott a turizmus felé. Látogatás a gyönyörűen restaurált óvárosban, mely a modernizáció ellenére is megőrizte arab jellegét. Séta a piacon, ahol elvegyülhetünk a helyiek között. Visszautazás Dubaiba. Délután szabad program. Szállás Dubaiban.
5. nap: Al Ain
Reggeli, majd utazás Al Ainba. Az aranybarna homokdűnék és hegyek között található várost a "virágok városának" is nevezik. Dubaitól 120 km-re délre található, Al Ain 7 oázis által körbevett területen épült. Ez az Emírségek legzöldebb városa. Itt született Sheikh Zayed is, itt található az ország legmagasabb hegye és egyetlen tevepiaca. A város több, mint 4000 éve lakott, a vízellátását a mai is működő qanat öntözőrendszer biztosítja. Városnézés: Al Jahili Erőd, Sheikh Zayed Palotamúzeum és oázis, Tevepiac, Jebel Hafeet hegy. Szállás Al Ainban.
6. nap: Al Ain - Jabrin (Omán) - Bahla - Nizwa
Reggeli után határátlépés, majd utazás Nizwába, Omán kulturális fővárosába. Útközben megtekintjük a XVII. századi Jabrin kastélyt, amelyet a Yaruba dinasztia építtetett. Barangolás az egykori oktatási központ zegzugos folyosóin és festett szobáiban. Továbbutazás, fotóstop Bahlában, melynek 12 km-es fallal körülvett erődje az UNESCO Világörökség része. Érkezés Omán egyik legrégebbi városába, Nizwába a délutáni órákban. Séta az egykori kereskedelmi, oktatási, vallási és művészeti központban. Bazárlátogatás, mely során csodaszép kézműves termékekkel találkozhatunk vagy akár meg is vásárolhatjuk őket. Vacsora. Szállás Nizwában.
7. nap: Nizwa - Jebel Shams - Maszkat
Reggeli, majd megtekintjük Nizwa leglátogatottabb építményét, az erődöt, melynek tornyairól gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. Ezután dzsippekbe szállunk és felkeressük Omán legnagyobb hegyét, a Jebel Shams-ot, melynek 3075 méteres magassága méltóvá teszi az arab Grand Canyon címre. Ezt követően látogatás egy hegyoldali kis faluban, melynek hangulatos utcáin csatangolva elmerülhetünk a helyiek mindennapjaiban. Továbbutazás Maszkatba. Vacsora. Szállás Maszkatban.
8. nap: Maszkat ...
Reggeli, majd városnézés Omán fővárosában, Maszkatban, a Közel-Kelet egyik legrégebbi városában. Megtekintjük a lélegzetelállító Nagy Mecsetet, melyet Kábusz szultán a XX. század végén építtetett. A látogatót lenyűgözi a mecset pompája: a finom csipkeberakások, a kristálycsillárok és itt található a világ legnagyobb kézi szövésű perzsaszőnyege is. Folytatjuk városnézésünket a hal- és zöldségpiacon, valamint a Bait Al Zubair Múzeumban. Fotóstop a XVI. századi portugál Mirani és Jelali erődöknél, majd látogatás a Szultáni Palotánál (kívülről). Transzfer a repülőtérre, majd elrepülés átszállással a Seychelle-szigetekre. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.
9. nap: Mahé (Seychelle-szigetek)
Megérkezés a több mint száz szigetből álló Seychelle-szigetekre a reggeli órákban. Rövid informális városnézés Victoriában, a Seychelle-szigetek fővárosában, mely a világ legkisebb fővárosa. Transzfer a szállodába. Szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.
10. nap: Seychelle-szigetek
Reggeli, egésznap szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív kirándulási lehetőség: egész napos kirándulás La Digue és Praslin szigetekre. A mindössze 10 négyzetkilométeres La Digue sziget kiválóan alkalmas búvárkodásra és kirándulásra a meseszép erdőkben, de található itt vanília- és fahéjültetvény és egy tradicionális kreol ház is. A szigeten számos endemikus faj is található, láthatunk akár óriásteknősöket is. Az egy francia diplomatáról elnevezett Praslin sziget egykor a kalózok kedvelt megállóhelye volt, ma inkább gyönyörű környezetéről híres. Látogatás a pálmáiról híres Május völgy Természetvédelmi Területen (Valle de Mai), mely az UNESCO Világörökség része. (A program ára: 68.000 Ft) Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.
11. nap: Seychelle-szigetek
Reggeli, egésznap szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív kirándulási lehetőség: hajókirándulás, mely során felfedezhetjük a Seychelle-szigetek lélegzetelállító tenger alatti élővilágát. Üvegfenekű hajóval utazunk a térség legszebb partjaihoz, délután könnyűbúvárkodási lehetőség. (A program ára: 45.000 Ft) Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.
12. nap: Seychelle-szigetek
Reggeli, egésznap szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. További fakultatív kirándulási lehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás a Seychelle-szigeteken.
13. nap: Seychelle-szigetek ...
Reggeli, délelőtt szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Délután transzfer a repülőtérre. Elrepülés átszállással Budapestre menetrend szerinti járattal. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
14. nap: ... Budapest
Érkezés a menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

  • Bahla erőd
  • Valle de Mai

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 Feb 13
Budapest 699 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

Utasbiztosítást, közlekedést külön busszal, hajóval, szállást 11 éjszakára középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, 2 éjszakát a repülőn, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig

Egyéb költségek

   
Repülőjegy Repülőjegy és reptéri illetékek üzemanyag felárral: 295.000 Ft (változhat)
Belépődíjak Helyszíni belépők és program szerinti étkezések: 385 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Borravaló ajánlott 5 USD/nap/fő
Vízum vízum és kilépési illetékek: 50 USD (Omán)
Útlemondási biztosítás 13 915 Ft/fő (a részvételi díjra, repülőjegyre és reptéri illetékekre)

Az útlevélben nem lehet izraeli pecsét, és annak a hazaérkezés dátumához képest még le­ga­lább 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

Minimum létszám:

  • 16 fő
  • 11-15 fő közötti felár: 45.000 Ft

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink