Már

Betekintés a Himalája elragadó országaiba

Nepál-Bhutan-Szikkim-Dardzsiling körutazás

A program időtartama: 12 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos utazás: 14 nap / 12 éjszaka

Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Kathmanduba. Étkezés és éjszakázás a repülőn.
2. nap: … Kathmandu (Nepál)
Érkezés Kathmanduba, Nepál fővárosába. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Kathmanduban.
3. nap: Kathmandu
Reggeli után városnézés Nepál fővárosában, Kathmanduban. Meglátogatjuk az UNESCO Világörökségek részét képező Palota teret (Durbar Square) ősi fa- és téglatemplomaival, pagodáival, palotáival és felkeressük a templomot, ahol az ablakból ránk tekinthet az élő istennő, a kumari, aki egy nagy hatalommal bíró „vallási” vezető Nepálban. Felkeressük a Hanuman Dhoka-t, az egykori nepáli királyi palotát, majd a Swayambhunath-ot, a világ egyik legrégebbi sztúpáját nézzük meg, amit a majmok szentélyeként ismernek. A legenda szerint a „magát megteremtő” sztúpához köthető a Kathmandu-völgy születése. Innen gyönyörű panoráma nyílik a városra. Délután Patan-ba folytatjuk utunkat, mely város nagyon gazdag kulturális örökségéről híres. Vacsora és szállás Kathmanduban.
4. nap: Kathmandu – Nagarkot – Bhaktapur – Kathmandu
Reggeli után kirándulás a 2000 méter magasan fekvő Nagarkotba. Ha az időjárás engedi, lenyűgöző a kilátás a világ legmagasabb hegyláncára, a Himalájára. Megtekintjük az egyik ősi fővárost, Bhaktapurt, melynek építészeti emlékei az UNESCO Világörökségek részét képezik. Felkeressük a Durbar teret, ahol megcsodálhatjuk a Malla uralkodók palotáját, benne a Taleju szentéllyel, elsétálunk a Taumadhi, Datattraya és a fazekasok terére. Vacsora. Szállás Kathmanduban.
5. nap: Kathmandu – Bhadrapur – Dardzsiling (India)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Bhadrapurba. A kisváros számos turistaútvonal kiindulópontja, valamint fontos kormányzati és infrastrukturális központ. Ezután továbbutazunk India Bengália régiójába, Dardzsilingbe. A város nevének jelentése „a hely, ahol villámlik”. Skót misszionáriusok alapították Dardzsiling oktatási központját, illetve a város világhírű a fekete teáról. A teaültetvények telepítését az 1830–40-es évek környékén az angolok kezdték meg. A teatermelők különböző hibrideket állítottak elő, s a feldolgozást (fermentálás) követően a dardzsilingi fekete tea a világ legjobb teái közé került. Vacsora. Szállás Darzsilingben.
6. nap: Dardzsiling
A kora hajnali órákban kirándulás a Tigriscsúcsra, ahonnan gyönyörködhetünk a lélegzetelállító himalájai napfelkeltében. Reggeli után megtekintjük Kőrösi Csoma Sándor, híres magyar tibetológus nyelvtudós sírját. Ezt követően megnézünk egy teaültetvényt, ahol megismerkedhetünk a híres dardzsilingi teával, amit a helyi piacon meg is vásárolhatunk. Vacsora. Szállás Dardzsilingben.
7. nap: Dardzsiling – Gangtok (Szikkim - India)
Reggeli után folytatjuk utunkat Gangtokba, India szövetségi államának, Szikkimnek a fővárosába, mely egy kicsiny falucskából fejlődött Szikkim legnagyobb városává, amióta 1840-ben az Enchey buddhista kolostor egy zarándoklat központjává tette. Vacsora. Szállás Gangtokban.
8. nap: Gangtok
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: városnézés Gangtokban. A Ganesh Tok kilátóba érve madártávlatból csodálhatjuk meg a várost. Ezt követően megtekintünk egy kézműves műhelyt, majd meglátogatjuk a tibeti buddhizmus XI. században kialakult, meditációra nagy hangsúlyt helyező Kagyü vonalának székhelyét, a Gangtok melletti Rumtek kolostort. A Kelet-Himalája legnagyobb kolostora hagyományos tibeti stílusban épült. (A program ára: 29.500 Ft.) Vacsora. Szállás Gangtokban.
9. nap: Gangtok – Phuntsholing (Bhután)
Reggeli, majd utazás Phunstholing határvárosba, Bhután kereskedelmi fővárosába (kb. 7 óra). Az agrárország legfőbb kereskedelmi partnerei Nepál, Banglades és India. Érkezés után felfedezzük a várost és ellátogatunk többek közt egy kis Zangdo pelri templomba. A Zangdo pelri a Guru Rinpocse mennybéli lakhelye, ahol úgy tartják, hogy az újjászületésre készül fel. Vacsora. Szállás Phunstholingban.
10. nap: Phuntsholing – Thimpu
Reggeli, majd szabad programot követően utazás Thimpuba, a Bhutáni Királyság fővárosába, mely a politikai és gazdasági központja is egyben az országnak. Vacsora és szállás Thimpuban.
11. nap: Thimpu
Reggeli után városnézés Thimpuban, mely során megtekintjük többek között az Anyakirálynő által építtetett Zangdopelri templomot, a Changlimithang stadiont, ahol láthatjuk a fiatal bhutániakat, amint a nemzeti sportnak, az íjászatnak hódolnak. Napközben ebéd. Délután meglátogatjuk a Chorten Emlékművet, ami Bhután harmadik királyának állít emléket, valamint egy apácakolostort. Vacsora. Szállás Thimpuban.
12. nap: Thimpu – Paro
Reggeli után utazás Paroba. Érkezést követően utunk egyik legérdekesebb és legnehezebb túráján veszünk részt a Tigris Fészke templomhoz. (A túra gyalogosan megerőltető lehet főleg felfelé, ezért a helyszínen van lehetőség ló, illetve öszvér bérlésére, ára kb. 20 USD. Lefelé gyalogosan jövünk.) Sétánk során gyönyörű fenyőerdőn haladunk át, ahol a fák többségét spanyol moha fedi, illetve lengedező imazászlókat is láthatunk. Délután ellátogatunk a Rimpung Dzong-hoz (kolostor), mely a Paro völgy 155 kolostorának egyike. A dzong épületei a mandalákkal és óriási Buddha-szobrokkal nagyon jól tükrözik a bhutáni vallási építészetet. Vacsora. Szállás Paroban.
13. nap: Paro – Kathmandu (Nepál)
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kathmanduba. Érkezést követően felkeressük Pashupatinath-ot, a hinduk legszentebb szentélyét, ahol a Himalájában lakó Shivát tisztelik. Megnézhetjük azt is, ahogy a Gangeszbe torkoló Bagmati folyó ghatján égetik a halottakat a hindu szokásoknak megfelelően. Majd megnézzük a világ legnagyobb sztúpáját, a Boudhanatot. Este vacsora egy speciális nepáli étteremben, ahol megismerjük a nepáli nép zenéjét és táncait is. Szállás Kathmanduban.
14. nap: Kathmandu – Budapest
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és elrepülés átszállásokkal Budapestre. Érkezés menetrendtől függően.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

  • Kathmandu-völgy

A változtatás jogát fenntartjuk!

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 May 18
Budapest 689 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet, BBP utasbiztosítást, közlekedést Kathmanduban autóbusszal, a továbbiakban kisbuszokkal, elhelyezést: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas szobákban, reggelikkel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig

Egyéb költségek

   
Repülőjegy Belső repülőjegyek és reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 218.000 Ft (változhat)
Foglalási díj 22 000 Ft/fő
Kikötői illeték kb. 149 000 Ft/fő
Vízum 38 Ft (India és Bhután), helyszíni vízum, kb. 25 USD (Nepál)
Útlemondási biztosítás 1,4%

Minimum létszám: 20 fő - 14-19 fő közötti felár: 25.000 Ft Fakultatív program: minimum 15 főtől

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (menü vacsorák, folklór műsoros vacsora Kathmanduban) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők. Ára: kb. 315 USD +/- 5%

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink