Már 349 000 Ft-tól/fő

A Gangesz szentélyei és az Aranyháromszög

Delhi - Jaipur - Agra - Taj Mahal - Khajuraho erotikus templomai - Varanasi

A program időtartama: 10 éjszaka
Ellátás: reggeli

Szervezett, csoportos utazás: 11 nap / 10 éjszaka (8 éjszaka szállodában, 2 éjszaka a repülőgépen)

Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről egy átszállással Delhibe. Étkezés és éjszakázás a repülőn.
2. nap: … Delhi
Érkezés a reggeli órákban, reggeli, ahol lehetőség nyílik átöltözni, majd felfedezzük India fővárosát. Visszautazunk pár száz évet az időben Ó-Delhibe, mely „az igéző és változatlan Kelet dicsősége és csalárdsága, nagysága és szennye”. Felkeressük a Jama Masjidot, India legnagyobb mecsetét, bejárjuk riksával a Yamuna folyó partján épült Vörös Erőd melletti óváros sikátorait, a bazárt. Felkeressük a brit gyarmati korban épült Új-Delhit. Megtekintjük az egykori alkirály palotáját, ami ma az elnöki rezidencia, a Parlament és a Titkárság épületeit, a hivatali negyedet. Szemügyre vehetjük az India kaput, mely az I. Világháborúban elesett indiai katonáknak állít emléket. Megnézzük Indira Ghandi egykori lakóházát. Végezetül megismerkedünk a modern vallásos indiai építészetet képviselő Laksmi Narajan (Birla) szentéllyel. Vacsora, szállás Delhiben.
3. nap: Delhi – Jaipur
Reggeli, majd megtekintjük Qutab Minart, amely az egyik legismertebb és legkarcsúbb torony a világon. A Qutab Minar, melyet a Hindusztán hetedik csodájának is neveznek, egy a világ örökségeként is számon tartott egykori minaret, és a közelében áll az V. századból megmaradt, nem rozsdásodó vasoszlop. Meglátogatjuk a Lotus templomot, délután utazás Jaipurba. Vacsora, szállás Jaipurban.
4. nap: Jaipur
Reggeli után városnézés Jaipurban. Fotóstop a Szelek Palotájánál (Hawa Mahal), amelyet Rajasthanban még a XVIII. században Pratap Singh maharadzsa építtetett. Ellátogatunk az Amber palotához, a magasan a tó felett emelkedő építményhez, melynek kupolái és tornyai Andersen meséit idézik. Megnézzük a rajastani maharadzsa által ma is lakott városi palotát és felkeressük a híres Jai Singh maharadzsa XVIII. században épített különös obszervatóriumát, a Jantar Mantart. Vacsora, szállás Jaipurban.
5. nap: Jaipur – Fathepur Sikri - Agra
Reggeli után indulás Agrába. Útközben Fathepur Sikriben, a szellemvárosban, melyet 1569-ben Nagy Akbar építtetett és 14 éven át a mogul birodalom fővárosa volt. Akkoriban a mind lélekszámban, mind nagyságát tekintve még Londonnál is jelentősebb városban rubintok, gyémántok, drága selymek özöne tárult a látogató szeme elé. Érkezés Agrába. Vacsora, szállás Agrában.
6. nap: Agra – Taj Mahal
Kora reggel látogatás Agrában. Egy Világörökségnek, a szerelem emlékműveként elhíresült Taj Mahalnak szenteljük időnket. Sah Jahan építtette feleségének, Mumtaz Mahalnak állhatatos szerelme jeléül. „Ez a vörös homokkövön nyugvó óriási fehérmárvány tömeg a szó szoros értelmében ékszer.” Később bejárjuk az Agra Erődöt. Az impozáns erőd a Yamuna folyó partján fekszik, a Mughal időszak kézműves munkáját dicséri. Ellátogatunk a Taj előfutárának tekinthető, első teljes egészében fehér márványból épített Itimad-ud Daula síremlékéhez. Vacsora, szállás Agrában.
7. nap: Agra – Jhansi (vonattal) – Orchha - Khajuraho
Reggeli, majd indulás a pályaudvarra és elutazás Agrából Jhansiba. Érkezés Jhansiba, majd innen továbbutazunk Khajurahoba, útközben Orchhában állunk meg a Betwa folyó partján, és felkeressük legszebb templomait. A Budela stílusú építészet fellegvára pompázatos szépségével rabul ejti a látogatót. Tovább folytatjuk utunkat Khajurahoba. Vacsora, szállás Khajurahoban.
8. nap: Khajuraho – Varanasi
Reggeli után városnézés. Megismerkedünk a világhírű zarándokhely, Khajuraho misztikus és gyönyörűséges templomaival, melyek India egyik leglátogatottabb emlékei. A Világörökség részét képező templomokat 950 és 1150 között építették, amikor a tantrikus hagyományok elfogadásra kerültek. A hely különlegességét az adja, hogy a templomok fala erotikus domborművekkel van díszítve, emiatt Káma Szutra templomokként is emlegetik őket. Ezután transzfer a repülőtérre. Elrepülés Khajurahoból Varanasiba. Vacsora, szállás Khajurahoban.
9. nap: Varanasi
Reggelit követően ellátogatunk Sarnath-ba - Gautama Buddha itt tanította először a Dharmát; megnézzük a Damok sztúpát, a Dharmarji Ka sztúpát és a főszentélyt. Az Indiai Mahabodhi Társaság a közelmúltban épített egy Viharát, amelynek a belső freskói megismertetnek bennünket India különböző részeinek a történelmi, építészeti és kulturális örökségével. Kora este egy egyedülálló hindu ceremónia, a Ganga Aarti részesei lehetünk, mely során vallási énekek kíséretében szent tüzeket gyújtanak a Gangesz folyó partján. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Varanasiban.
10. nap: Varanasi – Delhi
Kora reggel csónakázás a Szent Gangesz folyón. Visszaérkezés a csónakkirándulásról, reggeli, majd ezt követően városnézés a hindu vallás szent városában, Varanasiban, régi nevén Benáreszben. „Benáresz vénebb a történelemnél, vénebb a hagyománynál, vénebb még a legendánál is - és kétszer olyan vénnek látszik, mint mindhárom együttvéve” - írta róla Mark Twain. Megtekintjük az aranytemplomot (Vishwanath), és a Bharat Mata-, Durga templomokat, Auranzeb uralkodó mecsetjét, a Banaraas Hindu Egyetemet. Délután transzfer a repülőtérre, elrepülés Varanasiból Delhibe, este búcsúvacsora. A repülőtéri indulásig lelhetőség van egy kis pihenésre (1 db kétágyas szoba 4 főnek).
11. nap: Delhi – Budapest
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és hajnalban elrepülünk egy átszállással Budapestre. Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Az út által érintett UNESCO Világörökségek:

  • Qutab Minar
  • Jantar Mantar
  • Fathepur Sikri
  • Taj Mahal
  • Agra Erőd
  • Khajuraho műemlékegyüttese

Részvételi díj

Indulási időpontok

Indulás ideje Indulás helye Ár  
2018 Jan 16
Budapest 349 000 Ft-tól/fő

A részvételi díj tartalmazza

repülőjegyeket (nemzetközi és belsők), BBP biztosítást, közlekedést külön, légkondicionált autóbusszal, belföldi repülőjáratokkal, vonattal, csónakkal, 8 éjszaka szállást középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban kétágyas szobákban, reggelikkel, 2 éjszakát a repülőn, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt végig a helyszínen

Egyéb költségek

   
Belépődíjak Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 195 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
Borravaló Ajánlott borravaló: 5 USD/nap/fő
Repülőtéri illeték 125 000 Ft/fő
Vízum 23 000 Ft/fő
Útlemondási biztosítás 6 635 Ft (a részvételi díjra és a reptéri illetékekre)

Minimum létszám: 15 fő

Árajánlat kérése

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődését, kérjen személyre szabott árajánlatot, mely ingyenes, és semmilyen kötelezettséggel sem jár.

Hasonló programajánlataink