Szervezett programajánlataink

Fidzsi-szigetek

Egyéni szállásajánlataink

Fidzsi-szigetek

Hasznos információk

Repülés idő
kb. 27 óra
Vízum, útlevél
Magyar állampolgárok számára a turizmus céljából történő beutazáshoz nem szükséges vízum (azonban az útlevél a tervezett tartózkodástól számított legalább 6 hónapig érvényes kell legyen).
Eü. előírások, tanácsok
A Fidzsi-szigetekre utazóknak javasoljuk olyan utazási és egészségbiztosítás megkötését, amely fedezi az esetleges légi úton történő kórházba szállítás költségeit is, amennyiben az ellátás helyben nem biztosítható.

Javasolt oltások a Fidzsi-szigetekre utazók számára: hastífusz, hepatitis A és B elleni oltások.

Időeltolódás
+10 óra
Hivatalos nyelv
az angol, a fidzsi és a hindi
Pénznem
a fidzsi dollár, 1 FJD ~ 115 HUF
Bankkártya használata
Az ország területén helyi fizetőeszközön kívül szinte az összes hitelkártya elfogadott, bár egyes üdülőhelyeken használatukkor 5% illetéket is felszámítanak.
Helyi árak
Az alapvető termékek árait figyelembe véve egy étkezés megközelítőn 3 és 20 $ közé tehető, a szállások 5 $-tól kezdődnek és egészen többszáz $-os határig mozognak. A szigetek között viszonylag kedvező áron (napi 30-40$) lehet utazgatni.
Borravaló
Borravalót ebben a térségben nem szokás adni és az alkudozást a legtöbb helyen udvariatlanságnak tartják.
Hálózati feszültség
Az elektromos áram 240 V feszültségű, 50 Hz, az európai normáktól eltérő típusú csatlakozókkal, így adapterre szükség van.
Öltözködés
Vegyük tekintetbe, hogy a szigetlakók nagyon is konzervatívak az öltözködést illetően. Ne öltözködjünk a strandokon kívül túl ledér módon. A helyiek nem nézik jó szemmel a hanyag, szakadt öltözéket. Elvárják a tiszteletet, még azt is, hogy vegyük le a napszemüveget, ha hozzájuk beszélünk.

Az évi átlaghőmérséklet 23-27 °C között alakul.

Diplomáciai képviselet
Magyarország legközelebbi – a Fidzsi-szigetekre akkreditált - külképviselete a Wellingtoni Magyar Nagykövetség.

Felügyelő külképviselet: Canberra, Cím: Consulate of Hungary, 9 Puketiro Avenue, Northland, Wellington, New Zealand 6012, Előhívó: 64-4, Telefon: 475-5021, Mobil: 64 (275) 621-777, Tiszteletbeli konzul: Fejős István, E-mail: info@hungarianconsular.co.nz; consul@hungarianconsulate.co.nz