Szervezett programajánlataink

Kenya

Egyéni szállásajánlataink

Kenya

Hasznos információk

Repülés idő
Bécsből kb. 7 óra 45 perc
Vízum, útlevél
2015. szeptember 1-től Kenya bevezette az elektronikus vízum igénylést. Az új rendszer bevezetése kapcsán kiemelendő, hogy a kenyai vízum beszerzése akár 8-10 napig is eltarthat! Ugyanakkor ennek ellenére sem javasoljuk a túl korai igénylést. Nyaralás esetén elégséges lehet max. 2 héttel az utazás előtt igényelni a vízumot. Minden magyar állampolgárnak az előzetes beszerezhető online igénylést javasoljuk! A kérelmet a következő https://accounts.ecitizen.go.ke/register oldalon lehet kérelmezni.
Eü. előírások, tanácsok
Kötelező védőoltás nincs, sárgaláz elleni oltás és hepatitis A és B. javasolt a szafarin résztvevőknek, malária tabletta szedése minden utasnak ajánlott. A csapvíz nem iható, kizárólag palackozott vizet fogyasszunk, a piacon vásárolt gyümölcsöt, zöldséget alaposan mossuk meg.
Időeltolódás
Közép európai időszámítás szerint, nyáron +1 óra, télen +2 óra
Hivatalos nyelv
szuahéli, beszélt nyelv: angol, német
Pénznem
kenyai schilling, váltópénz: cent
Bankkártya használata
A hitelkártyák közül az ismertebbeket elfogadják a bankokban, nagyobb üzletekben, szállodákban. A szafarik alatt csak készpénzben, kenyai schillingben fizethetnek.
Helyi árak
gyümölcslé 2,15EUR, üdítő 1,77EUR, sör 2,20EUR
Borravaló
10% éttermekben, szállodákban, taxisnak
Hálózati feszültség
220V, adaptert a szállodákban lehet bérelni
Öltözködés
Könnyű szellős pamut ruházat, fejfedő, napszemüveg, fürdőruha, könnyű pulóver a légkondicionált helyeken. A szafarik alatt hosszú nadrág és erős cipő ajánlott, az éjszakák és a reggelek hűvösek.
Telefon
Mobiltelefon működik, 1 perc kb.: 800-1000.-Ft, hívás fogadása 1 perc kb.: 380.-Ft, sms küldése: 70.-Ft, sms fogadása: ingyenes.
Diplomáciai képviselet
Kenya Magyarországon akkreditált nagykövetsége Bécsben található. Cím: 1030 Bécs, Neulinggasse 29/8 Telefon: 0043-1-71-23-919/20
Fax: 0043-1-71-23-922 E-mail: kenyarep-vienna@aon.at