Szervezett programajánlataink

Kambodzsa

Egyéni szállásajánlataink

Kambodzsa

Hasznos információk

Repülés idő
kb. 12 óra
Vízum, útlevél
Vízum szükséges, érkezéskor a repülőtéren beszerezhető, ennek díja 20 USD (fényképet vinni javasolt). Az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Eü. előírások, tanácsok
Nincs kötelezően előírt védőoltás, mégis ajánljuk a nagyobb utazások előtt szokásos általános védőoltások beszerzését. Ezek: Hepatitis A, Tífusz, Tetanusz, Diftéria.Utcai árusoknál nem tanácsos ételt, élelmiszert fogyasztani. A csapvíz nem iható, csak palackozott víz fogyasztása javasolt.
Időeltolódás
+6 óra
Hivatalos nyelv
khmer
Pénznem
Riel. 1 KHR = 100 sen
Bankkártya használata
A legtöbb helyen az ismert, külföldi valutákat (USA dollár, thai baht) gond nélkül elfogadják, váltani nem szükséges. Hitelkártyák mind pénzfelvételre, mind fizetésre csak nagyon korlátozottan használhatók.
Borravaló
A borravaló egyre elfogadottabb és ismertebb dolog, főleg a nagyobb turistaforgalommal rendelkező helyeken található vendéglátó egységekben.
Öltözködés
Nincs szigorú megkötés, a normális erkölcsökön alapuló öltözködésbe illő nyári ruházat - rövidnadrág, rövid ujjú póló, stb.. - teljesen elfogadott. A vallási emlékeknél viszont a hosszú nadrág vagy szoknya, és a hasat, vállat takaró felső rész szükséges, valamint a templomokba történő belépés előtt, vagy ha valaki a házába invitál bennünket, a cipőt le kell venni.
Telefon
Az ország elég jól lefedett hálózattal rendelkezik. A helyi SIM kártyák csak a lakosoknak elérhetők, de kínálnak a turistáknak is egy kártyát, amellyel indíthatnak nemzetközi hívásokat, azonban a külföldre irányuló hívások árai nagyon magasak.