Szervezett programajánlataink

Jamaika

Egyéni szállásajánlataink

Jamaika

Hasznos információk

Repülés idő
15-16 óra
Vízum, útlevél
Magyar állampolgárok Jamaicába történő bármilyen célú beutazása vízumhoz kötött. A vízum beszerezhető Jamaica bármely konzuli képviseletén, kivételesen Jamaicába történő belépéskor (csak a repülőtereken). A vízumilleték 45,- EUR. Az egyszeri belépésre szóló, 30 napos tartózkodásra érvényes turista célú vízumkérelem elbírálása, illetve a vízum kiadása általában 2 hetet vesz igénybe. Jamaicába történő beutazáskor igazolni kell a tartózkodás helyét és pénzügyi fedezetét (szállodafoglalás, voucher, utazási csekk, deviza, meghívólevél, stb.). Jamaicába történő belépéskor visszafordíthatják azt a turistát, aki nem tudja hitelt érdemlően igazolni az országban tartózkodás pénzügyi fedezetét!
Eü. előírások, tanácsok
Jamaicában minden élelmiszer, gyümölcs az általános higiéniai előírások betartása mellett fogyasztható, a csapvíz iható.
Időeltolódás
Jamaicában nincsen téli-nyári időszámítás, így az időeltolódás nyáron 7 óra, télen 8 óra Budapesthez képest.
Hivatalos nyelv
angol, angol jamaicai dialektusa.
Pénznem
JMD (jamaikai dollár)
Helyi árak
A többi szigethez képest nem drága hely. Aki nem tartja fontosnak a kényelmet, annak napi 25-30 USD is elegendő lehet.
Borravaló
Az éttermekben, szállodákban itt is szokás borravalót adni. Ez általában a számla 10-15%-a. Londinereknek, csomaghordóknak 0,50 USD-t szokás adni bőröndönként.
Hálózati feszültség
110 V
Telefon
A szállodai szobából történő telefonhívások igen drágák – mindig ellenőrizze a tarifát a hívás előtt. Olcsóbb módja a hívásnak, ha kivált a helyszínen egy ún. World Talk v Jamaica Calling kártyát, mellyel a szállodai tarifáknál jóval olcsóbban telefonálhat utcai fülkéből.