Szervezett programajánlataink

Egyesült Arab Emirátusok

Egyéni szállásajánlataink

Egyesült Arab Emirátusok

Hasznos információk

Repülés idő
kb. 15 óra
Vízum, útlevél
2014. március 22-től magyar állampolgárok a beutazás napjától legalább 6 hónapig érvényes magánútlevéllel előzetesen beszerzett vízum nélkül léphetnek be az Egyesült Arab Emírségekbe. A belépéskor díjmentesen kiállított vízum 30 napos tartózkodást tesz lehetővé, ami egy alkalommal további 30 nappal meghosszabbítható. 2014. március 31-től Dubaiban bevezetésre kerül a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó (az Egyesült Arab Emírségek többi tagjára nem terjed ki). A „Tourism Dirham” (vagy "TD Fee") elnevezésű adó egy minimális díj, melynek mértéke a szállás típusától és az ott töltött éjszakák számától függ. Az összeget a helyszínen kell fizetni érkezéskor, az összeg fizetését minden szálloda egyénileg határozza meg. Tájékoztató összegek:

5*-os szálloda esetében 20 AED (kb. 4 EUR)/ szoba / éj

4*-os szálloda esetében 15 AED (kb. 3 EUR)/ szoba / éj

3*-os szálloda esetében 10 AED (kb. 2 EUR)/ szoba / éj

Eü. előírások, tanácsok
Nem szükséges semmilyen speciális oltás. A magas hőmérsékletre és a napsugárzásra tekintettel egyfolytában ajánlatos magunkat magas faktorszámú krémekkel kenni és napszemüveget hordani. Fontos, hogy mindig tartsunk kéznél egy üveg vizet, hogy megelőzzük a dehidratációt.
Időeltolódás
+3 óra
Hivatalos nyelv
arab, de mindenki beszél angolul. Jelentıs még a hindi, és a perzsa nyelv használata
Pénznem
Dihram (Dh), amelyet 100 filszre osztanak
Bankkártya használata
A szállodák nagy részében, a nagyobb üzletekben és a jobb éttermekben elfogadják a Visa és Eurocard Mastercard, American Express kártyákat fizetőeszközként. Némely kisebb üzlet azonban a kártya használatáért felszámíthat 2-5 % - ot a fizetett összegből.
Borravaló
A borravalót itt nem kérik kötelezően, de illendő a személyzetnek vagy pincéreknek hagyni, ha elégedett volt a kiszolgálással. A luxus éttermekben már a számlán van feltüntetve 10 – 15% értékben, máshol ez az összeg nem jelenik meg és akkor a fizetett összeghez kell számítani.
Öltözködés
Mint az iszlám országok nagyrészében, itt sem ajánlatos nagyon provokálni és nagymértékben mutogatni a testünket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy térdig érő hosszabb szoknyát/nadrágot kell hordani és be kell fedni a vállakat. A nadrágok hossza, minimum a térdig, érvényes a férfiakra is.
Hálózati feszültség
220 V, de angol szabvány szerintiek az aljzatok, a szállodák recepcióin speciális aljzat átvehetı.