Szervezett programajánlataink

Cook-szigetek

Egyéni szállásajánlataink

Cook-szigetek

Hasznos információk

Repülés idő
kb. 30 óra
Vízum, útlevél
Magyar állampolgárok számára a turizmus céljából történő beutazás (31 napot nem meghaladó tartózkodás esetén) vízummentes, azonban az utazás tervezett időpontja és az útlevél lejárati dátuma között legalább 6 hónap kell legyen.
Eü. előírások, tanácsok
A Cook-szigetekre utazók figyelmét felhívjuk arra, hogy az egészségügyi ellátás színvonala korlátozott, így javasoljuk olyan utazási és egészségbiztosítás megkötését, amely fedezi az esetleges légi úton történő kórházba szállítás költségeit is, ha az ellátás helyben nem biztosítható. A Cook-szigeteken a szúnyogok által terjesztett dengue-láz veszélyével kell számolni, az aktuális helyzetről a www.who.int/topics/dengue/en honlapon tájékozódjanak.
Időeltolódás
télen - 11 óra / nyáron - 12 óra
Hivatalos nyelv
maori és az angol
Pénznem
új-zélandi dollár (1 forint megközelítőleg 0,0053 NZD)
Bankkártya használata
A legtöbb szállodában és étteremben lehet kredit kártyával fizetni, van ugyanis összeköttetésük a bank hálózattal.
Helyi árak
Az üdülőparadicsom nem a legvékonyabb pénztárcával rendelkező turisták célpontja, átlagos igények mellett az üdülésünk napi 100-150 amerikai dollárba is belekerülhet. Érdemes utazási csekket vásárolnunk a nyaralásra, több mint 4%-os különbség van ugyanis az átváltási árfolyamok között.
Borravaló
Nem szokás a borravalózás
Hálózati feszültség
240 V
Éghajlat
Cook-szigetek éghajlatát lényegében a passzát-szelek, az esős időszak és az Egyenlítőtől való távolság határozza meg. A passzát-szelek biztosítják egész évben a kellemes, lágy szellőt. A legalacsonyabb hőmérséklet augusztusban van, ekkor a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 C, az éjszakai pedig 18 C. Februárban uralkodik a legmagasabb hőmérséklet az év folyamán, átlagosan 29 C.
Diplomáciai képviselet
Magyarország legközelebbi külképviselete a térségben a Wellingtoni Magyar Nagykövetség.

Felügyelő külképviselet: Canberra, Cím: Consulate of Hungary, 9 Puketiro Avenue, Northland, Wellington, New Zealand 6012, Előhívó: 64-4, Telefon: 475-5021, Mobil: 64 (275) 621-777, Tiszteletbeli konzul: Fejős István, E-mail: info@hungarianconsular.co.nz; consul@hungarianconsulate.co.nz